Tomruksuyu Mah. Uğur Mumcu Cad. SAMANDAĞ / HATAY / TÜRKİYE

Fidanlarımız

Kütdiken

Türkiye'de üretilen en eski limon çeşididir. Kalın kabukludur. Şeker miktarı %8,81, asit miktar %7,16'dır. Meyve suyu miktarı çok yüksek değildir. On veya fazla sayıda çekirdeklidir. Yüksek verimlidir ve düzenli meyve verir. Orta mevsim çeşididir. Depolamaya uygun olduğu için kasım ayından şubat ayına kadar hasat edilebilir. Uygun koşullarda hasat edilen, paketlenen ve depolanan bu tür 9 aya kadar depolanabilir. Bu özellik kütdiken limona olan talebi artırmaktadır. Türkiye'de üretimi ve depolanması en çok yapılan, depolanmaya en elverişli ve çok üstün meyve kalitesine sahip bir çeşittir. Üstün kalitesi ve depolanabilir olması ihracata elverişliliğini de artırmaktadır.
 
Türkiye'de Akdeniz Bölgesi'nde özellikle Mersin ve Hatay'da üretimi yapılan bu tür, Femminello gibi uçkurutan ve zamklanmaya duyarlı olduğu için bahçe yerinin seçimine ve bakım işlerine özen göstermek gerekir. Ağaçları orta ila iri büyüklüktedir. Lamas gibi Ürgüp ve Göreme'nin doğal mağaralarında depolanır ve yatak limon adını alır.
Menşei : İtalyan Femminello seleksiyonu olduğu sanılmaktadır.
 
Saptama Yılı : Bilinmemektedir.
Meyve Kabuğu : Açık yeşil sarı veya limon sarısı, düzgün, parlak
Meyve Eti : Sarı
Meyve Şekli : Elips şeklinde, meme kısmı fazla gelişmemiştir.
Meyve Çapı : 60-65 mm
Meyve Ağırlığı : 120-125 gr
Kabuğun Ete Bağı : Sıkı
Usare Miktarı : %32,96
Çekirdek Miktarı : 10
Puflaşma : Yok
Olgunlaşma/Hasat Dönemi : Kasım-Şubat
Periyodiste : Yok.
Zagara Bianca İtalya'da doğan ve muhtemelen Acireale bölgesindeki 'Femminello' çeşidinin tomurcuğu sporu olarak gerçekleşen bir türdür.
Ülkemizde üretilen en eski limon çeşididir. Verimli bir çeşit olup düzenli meyve verir. Depolanmaya elverişli bir çeşittir. Hasat zamanı kasım ayında başlayıp şubat ayına kadar devam eder.
Lime meyvesi citrus yani narenciye grubundan bir meyvedir.Esasen limona benzer ama meyve yapısı limon meyvesinden daha farklıdır.
Türkiye dünyanın en fazla İnterdonato üreten ülkelerinden biridir. Türkiye'nin limon ihracatında önemli bir payı vardır. Limonlar arasında en erkenci olan çeşittir. Meyer’den daha erken hasat edilir
Türkiye de Adana ve Mersin illerinde yoğun olarak üretilen Meyer limon bölge çiftçisinin önemli bir gelir kaynağıdır. Diğer limon çeşitlerine göre tadı biraz tatlımsıdır ancak daha suludur. Sarı düz parlak ve ince bir kabuğu vardır.
Tomruksuyu Mah. Uğur Mumcu Cad. SAMANDAĞ / HATAY / TÜRKİYE

BİZE YAZIN

Fidanlarımız hakkında daha fazla bilgi alıp bizimle ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.